4 Aanraders voor bezoek aan Amersfoort

Steeds meer Nederlanders besluiten om in eigen land op vakantie te gaan. In Nederland is meer dan genoeg te zien, zoals een dagje Giethoorn of het Gaia dierenpark. Voor wie in het midden van het land een dagje weg wil, is Amersfoort een echte must-see. Er is voor jong en oud van alles te zien en te doen. Daarom 4 echte aanraders voor een bezoek aan Amersfoort:

1. Beklim de Onze Lieve Vrouwe toren

In het midden van de stad staat de Onze Lieve Vrouwe toren. Deze kerktoren is met zijn 98 meter het hoogste gebouw van Amersfoort. Vanaf de top heb je een geweldig uitzicht over de Amersfoortse binnenstad. Wanneer het heel helder weer is, is het zelf mogelijk om de Domtoren in Utrecht te zien. Tijdens een 45 minuten durende rondleiding kom je alles te weten over de geschiedenis van de toren en worden alle 346 treden beklommen. In de zomermaanden is de Onze Lieve Vrouwe toren elke dag geopend van 12 tot 17 uur.

2. Ga shoppen in de binnenstad

Bij het winkelen in Amersfoort zal iedereen slagen, er is namelijk van ieder wat wils. Er zijn talloze winkels, van de grote modeketens tot de kleinere en exclusieve boetieks. In de Langestraat vind je het breedste aanbod. De grote ketens als C&A, H&M en Bershka vind je op het Sint Jorisplein. Wanneer je op zoek bent naar de kleine en meer exclusieve boetieks, moet je naar de Krommestraat gaan. Aangezien de winkels ook op zondag open zijn, kan er elke dag geshopt worden. Op donderdag is het koopavond, de winkels zijn dan tot 21 uur geopend.

3. Bezoek het Mondriaanhuis

Piet Mondriaan werd in 1872 in Amersfoort geboren. In zijn geboortehuis is nu het Mondriaanhuis gevestigd. In het museum wordt het leven van de kunstenaar verteld en zijn de artistieke werken van Mondriaan te bewonderen. Mondriaan was 1 van Nederlands grootste kunstenaars, zijn kunstwerken zijn te zien over de hele wereld. Het Mondriaanhuis is dinsdag tot en met zondag geopend van 11 tot 17 uur. De entree is 10 euro, jongeren tot 18 jaar mogen gratis naar binnen.

4. Vaar door de grachten

In de binnenstad van Amersfoort liggen veel grachten. De beste manier om Amersfoort vanuit een ander perspectief te bekijken is door te varen door de grachten. In een open rondvaartboot zie je de monumenten en oude gevels van de muurhuizen nog beter. Waterlijn Amersfoort biedt elke dag 4 verschillende rondvaarten aan. Daarnaast zijn er ook nog themarondvaarten. Je vaart al mee vanaf 5 euro.