De prachtige stad Keulen

keulen

Wie wel eens wil zien wat Duitsland qua bezienswaardigheden te bieden heeft, hoeft daarvoor niet heel ver over de grens te gaan. Keulen is namelijk een van de mooiste steden van het land en de stad is vanuit Nederland eenvoudig te bereiken via de weg en het openbaar vervoer.

Geschiedenis van Keulen

De stad Keulen is ontstaan in de Romeinse tijd en het is door zijn strategische ligging aan de Rijn lange tijd een van de grootste steden van West-Europa geweest. Daarnaast was het in de Middeleeuwen en in de eeuwen daarna bovendien een belangrijke stad op het politieke toneel omdat het eerst een bisdom en later aartsbisdom was. De katholieke invloed is dankzij de Dom van Keulen ook vandaag de dag nog erg herkenbaar in de stad.

Attracties en bezienswaardigheden

De grootste bezienswaardigheid van Keulen is zonder twijfel de Dom van Keulen. Dit is een enorm grote gotische kathedraal, de grootste van Duitsland en een van de grootste van Europa. De constructie van de kathedraal werd in 1248 begonnen en de kathedraal is sinds 1880 in zijn volle glorie te bewonderen. Naast de kathedraal is Keulen ook een leuke stad om te winkelen én er vinden vele evenementen plaats zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse kerstmarkt die veel mensen naar de stad doet trekken.

kerstmarkt keulen

Vervoer

Wie een dagje naar Keulen wil kan het beste via het spoor of met de auto reizen. Via het spoor is Keulen eenvoudig te bereiken via het NS-station in Venlo en wie met de auto gaat kan Keulen onder andere via de A58 bereiken. Controleer vóór je met de auto gaat wel of je een milieusticker hebt, dit is verplicht als je met de auto naar het centrum van de stad wil. Kijk daarnaast of het geen drukke dag op de weg is. Vooral op de zogeheten zwarte-zaterdagen is er namelijk veel verkeer op de weg en ben je soms al een gehele dag kwijt voordat je in Keulen bent gearriveerd.