Een dagje strand in Nederland

dagje strand in nederland

De zomer is weer begonnen en dat betekent veel zon en, voor de meeste mensen, een flink aantal vakantiedagen. Even lekker de tijd om ertussenuit te gaan dus en als het weer een beetje meewerkt, behoort ook een dagje strand in Nederland tot de mogelijkheden. Er zijn langs de gehele westkust veel stranden en er is voor bijna iedereen wel een strand te vinden dat niet al te ver weg is. In dit artikel worden de 3 mooiste stranden van Nederland uitgelicht.

1. Banjaardstrand in Kamperland

De VVV Zeeland heeft het Banjaardstrand in Kamperland dit jaar verkozen tot het tweede strand van Zeeland, één plaats onder strand ’t Zwin in Zeeuws-Vlaanderen. Aangezien het Banjaardstrand echter wat makkelijker te bereiken is en een echt familiestrand is, raden wij mensen die een dagtripje willen maken aan om naar het Banjaardstrand te gaan. Het Banjaardstrand is dit jaar bovendien opnieuw verkozen tot het schoonste strand van Nederland en er is veel te doen voor jong en oud. De ideale bestemming voor een leuk en gezond dagje uit in Zeeland dus.

2. Het strand van Scheveningen

Voor iedereen die liever in Zuid-Holland naar het strand gaat is een goed alternatief het strand van Scheveningen. Dit is een lang en breed strand waar voor het hele gezin veel activiteiten zijn. Zo is er een echte wandelboulevard en zijn er veel restaurantjes en winkeltjes. De iconische pier van Scheveningen gaat deze zomer bovendien weer open en vanaf het uitkijkplatform op de pier kan ver over de zee worden uitgekeken.

3. Egmond Aan Zee

Tot slot raden we mensen die in Noord-Holland naar het strand willen gaan aan om naar Egmond Aan Zee te gaan. Dit strand ligt in de buurt van Alkmaar en ook hier is genoeg te doen voor zowel ouders als kinderen. Zo kunnen er watersporten worden beoefend, is er een strandboulevard, zijn er veel restaurantjes en winkeltjes en is er een ware vuurtoren te bewonderen.