Giethoorn; het Venetië van Nederland

Giethoorn

Altijd al een keer naar Venetië gewild, maar is het er nooit van gekomen doordat de kinderen nog te klein zijn of het simpelweg te duur is? Dan is het misschien leuk om een keer naar Giethoorn te gaan, dat staat namelijk ook wel bekend als het Venetië van Nederland.

Het dorpje Giethoorn

Giethoorn is een prachtig dorpje in het noorden van Overijssel dat tussen Meppel en Steenwijk ligt. Doordat er vroeger veel turf werd gewonnen in het dorp werd besloten veel slootjes en vaarten te graven in het dorp en de turf te vervoeren met bootjes. De huizen werden rond de vaarten en slootjes gebouwd en dat heeft geleid tot een prachtig dorp dat in Nederland uniek te noemen is.

Diversiteit aan activiteiten

In Giethoorn hoef je je geen moment te vervelen want er zijn verschillende activiteiten te ondernemen. Naast het bekijken van het prachtige landschap is het onder andere mogelijk om een rondvaart te nemen op een van de vele punters, dit zijn de bootjes die veel op de Venetiaanse bootjes lijken. Daarnaast kan er worden gezwommen, behoort watersport tot de mogelijkheden, is er een museum en kan er natuurlijk ook gewoon ontspannen worden rondgefietst.

bootje varen in giethoorn

Overnachting

Tot slot zijn er in Giethoorn ook voldoende mogelijkheden om de nacht door te brengen en meerdere dagen van de natuur te genieten. Overnachten kan in Giethoorn in hotels, chalets, vakantiehuisjes, boten op het water of op de camping.