Hoe overleef ik: kamperen met de kinderen?

Lekker met de kids in eigen land naar de camping? In Nederland zijn er tal van campings speciaal voor kinderen. De keuze van de camping is essentieel voor het slagen van de vakantie. Kinderen willen dingen ondernemen, spelen en op z’n tijd een lekker ijsje eten. Maar hoe ouder kinderen worden hoe meer ze gaan eisen. Van campingdisco tot pingpongtafels en van zwembad tot gave activiteiten. Hieronder geven we een aantal handige tips die van belang zijn als je op zoek bent naar de ideale camping geschikt voor kinderen.

Tips voor 0 tot 4 jaar

  • Houdt rekening met de mogelijkheid voor schaduw bij de keuze voor een kampeerplekje. Als de kinderen overdag nog even moeten slapen gaat dit beter als hij/zij niet in de zon ligt.
  • Beginnen ze net de eerste stapjes te zetten en moeten ze continu in de gaten worden gehouden dat ze er niet stiekem tussen uit rennen? Probeer staanplekken in de buurt van water te vermeiden voor de veiligheid van uw kind.
  • Het is handig als er op de camping een babywasplaats aanwezig is zodat de kleine niet in de douche gedragen hoeft te worden door een van de ouders.

Tip! Kindvriendelijke Sprookjescamping De vechtstreek is zeer geschikt voor de kleinste. Daarnaast is er genoeg te beleven voor de oudere kinderen en heeft het Zoover Kids VakantieTip! Keurmerk 2014 ontvangen.

Plattegrond-Sprookjescamping-Vechtstreek

Tips voor 4 tot 10

  • De vakantie van kinderen is pas geslaagd als ze veel hebben kunnen doen. Vraag je kinderen eens naar wat ze graag willen doen op vakantie en kijk of je een camping kan vinden die aan deze wensen voldoet
  • Op veel campings is er voor de kids een animatieteam aanwezig. Niet alleen leuk voor hun maar ook even een momentje voor jezelf.
  • Op de camping, vooral niet in Nederland, is mooi weer niet gegarandeerd. Neem voor kinderen spellen mee voor in de caravan of tent voor het geval dat het slecht weer wordt en je binnen moet blijven.

Tip! Op vakantiepark Beekse Bergen is een avontuurlijke vakantie gegarandeerd. Met het zwembad, waterglijbanen en het safaripark vervelen de kinderen zich geen moment.

Plattegrond-Beekse-Bergen

Tips voor tieners

  • Jongeren passeren de leeftijd dat ze meer vrijheid willen en niet alles meer samen met ouders willen doen. Heb je er al eens aan gedacht om een extra tentje op de staanplek neer te zetten waar je zoon/dochter zelf met eigen spullen kan kamperen?
  • Voor tieners is een belangrijk onderdeel van de vakantie andere leeftijdsgenoten ontmoeten. Er zijn tal van campings hier speciaal op ingericht.
  • Zorg voor actie in de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan een klimbos, een bowlinghal of een leuk pretpark. Daarnaast wordt er op jongerencampings  meestal genoeg georganiseerd waar ze aan kunnen deelnemen.

Tip! Camping Het Stoetenslagh is speciaal gericht op tieners. Er is zijn gave activiteiten, een eigen ruimte die s ‘avonds wordt omgetoverd tot discotheek en een indoor strand.

Plattegrond-Camping-Het-Stoetenslagh

Met de juiste keuze voor een camping is de vakantie al half geslaagd en kan de vakantie pas echt beginnen.