Toeristische trekpleisters in Nederland

Voor toeristen blijft Nederland het land zonder bergen, het land met de tulpen en klompen, het land met de molens en het land van het vrije Amsterdam. Natuurlijk zijn dat een aantal trekpleisters, maar er zijn er nog veel meer! Niet voor niets zijn de afgelopen jaren miljoenen toeristen naar Nederland gereisd. En het mooie is: deze plekken zijn ook voor Nederlanders leuk om te bezoeken.

Natuurlijk is de hoofdstad voor veel toeristen een plaats die ze niet willen missen. De grachtengordel, de Dam, de Wallen. Maar naast Amsterdam zijn er nog vele andere steden het bezoeken waard. Steden waar de focus nog meer op tradities van Nederland liggen.

Alkmaar

Eén van die tradities is de Kaasmarkt van Alkmaar. Tussen april en september wordt nog steeds iedere vrijdag de Kaasmarkt georganiseerd, iets dat al eeuwen gebeurt. Nederland is natuurlijk een kaasland en meer over de historie is te vinden in het Kaasmuseum.

Nederland_volendam

Volendam

Volendam is een typisch vissersdorp, waar veel volkszangers zoals Jan Smit en Nick en Simon vandaan komen. Er zijn veel bezienswaardigheden en je kunt er in traditionele kleding op de foto. In de haven komen nog steeds vissersboten binnen.

Naast de toeristische plaatsen, zijn ook andere plekken in Nederland die voor toeristen interessant zijn. Twee hiervan zijn Keukenhof en Paleis Soestdijk.

 

Keukenhof

Wij zijn toch een beetje het land van de kleurrijke bloemen. Met name natuurlijk tulpen, maar ook vele anderen. In Keukenhof zijn van maart tot en met mei de mooiste bloemen te zien. Er zijn er miljoenen op de tuin van maar liefst 32 hectare. Iedere week is een andere bloem het thema. Je kunt ook met de boot door de bollenvelden rondom Keukenhof varen.

Paleis Soestdijk

Ooit, in de zeventiende eeuw, was de Hofstede aen Zoestdijck het buitenverblijf van de burgemeester van Amsterdam. In de jaren daarna is het vaak van eigenaar gewisseld, van stadhouders tot koningin Juliana en prins Bernhard. Genoeg historie dus, in Paleis Soestdijk, zoals het nu heet. Er zijn rondleidingen door verschillende vertrekken, om een indruk te krijgen van het leven in een paleis.

Pretparken

Uiteraard zijn deze toeristische trekpleisters slechts enkele van vele in Nederland. Er is ook een mogelijkheid om eens lekker een dagje weg te gaan naar pretparken door heel Nederland.